Fashion

Trend Talk: Jordfarver, tailored og løse silhouetter

maj 22, 2019

Astrid og jeg har i de sidste par år begge begivet os i et miljø med mode som omdrejningspunkt. Hvor Astrid igennem det meste af sin opvækst har gjort sig i tøj branchen, så har dette nok også haft en afsmittende effekt på hvordan jeg, Jon, har det med tøj idag. Så langt at jeg målrettet jagtede denne industri i mit professionelle virken.

Dengang vi mødtes var det klart musikken som udtryksform der fyldte mest i mit liv – men der er sket et skift. Musikken er ikke på hylden, men blot at mode nok er min rette hylde. Samtidig er det en fælles hylde for både Astrid og jeg, selvom vi tit ikke er enige om, hvad der fungerer.

Igennem de sidste par år har vi begge været aktive på Instagram, hvor vi dagligt deler ud af de outfits, som vi synes spiller max.

Find Astrid profil her og Jons her.
Derudover, driver vi hverisær også en blog; Astrids madamegrossert.com (navnet skal i nok få forklaring på senere!) og min, Jons, portraitdelhomme.com.

Så når vi skriver om mode her på Two Like One, så er det bestemt ikke første gang at vi gør os i idet. Forskellen er, at vi blandt andet søger fælles trends for begge køn.


Det første oppe er jordfarver. Nok ikke noget prængende og super progressivt nyt, men dominerende er det. Skal man gå i dybden med hvorfor, at netop jordfarver er så dominerende, så skal man se på de muligheder, som de skaber.

For få år siden kunne jeansne ikke være sorte nok. Det skabte et super binært og kontrastfyldt visuelt udtryk. Dette udtryk går nok aldrig helt af mod. Men i modsætning til det binære sorte kontrastfyldte skaber jordfarver en mulighed for at kombinere langt bredere i et visuelt blødt udtryk. Hvilket i sær er lækkert i foråret og sommeren.

Ikke nok med at jeansne ikke kunne blive sorte nok, så skulle helst sidde så stramt, at man knapt kunne sidde ned uden at få ondt i maveflæsket. Som modreaktion til det super skinny look kom det, specielt via det gamle Céline, at silhouetterne skulle være løsere og mere flowy. Nu ses det alle steder fra Balenciaga og Ami til highstreets som H&M.

Det løse udtryk er virkelig en af vores fælles favorit tendenser, og bliver især lækkert hvis det kombineres med øvrige jordfarver, som det ses ovenover hos Astrid.

Selvom det slim look nok aldrig forsvinder, så ser vi mere til det løse look – og det er vi glade for!!

Tailoring. Endnu en modreaktion. Streetwear har fyldt, og gør det stadig, en stor stor rolle i modelandskabet. Sneakers, track pants, hoodies, sweatshirts, bomber jackets – you name it!

På grund af denne modreaktion ses der kraftige referencer til traditionel konfekture, både hos de helt store modehuse (Gucci, Balenciaga, Dior, Louis Vuitton) men også i highstreet og accessible brands.

Det betyder også at pieces som vi nok kommer til at se en del til det næste stykke tid er frakker, trench coats, blazere, oxford skjorter, dress pants og derbies. Dette mixes selvfølgelig med øvrige samtidstrends. Hold især øje med store løse jakkesæt!

Det var det for denne gang. 😊

Husk at følge med ovre på @TwoLikeOne

Vi snakkes 👋🏻👋🏻

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply